Magasin Tyresö. Effectima Ekonomi AB Tyresö

Marie Björksten upptäckte en dag att hur kul bokföring är och startade Effectima Ekonomi AB i Tyresö.

Tidigare hade jag en enskild firma där jag sålde rengöringsmedel. Efter ett tag upptäckte jag att bokföringen var roligare än produkterna jag sålde. Så jag slutade sälja rengöringsmedel och gjorde endast bokföringen. Men eftersom bokföringen blev så liten när jag inte sålde något, så började jag bokföra åt andra, och sedan har det rullat på med fler och fler kunder i olika branscher.

Det bästa med att bo/arbeta i samma kommun?
– Trivs jättebra i Tyresö. Mycket fin natur och nära till allt. Vi behöver inte åka någon annanstans för allt vi har behov av i vardagen finns ju faktiskt där vi bor i Tyresö Strand. Men det bästa med Tyresö är att vi har nära till våra nära och kära, vänner och familj, eftersom de också valt att bo här. Det är viktigt att bo nära så att vi alla kan hjälpa varandra när det behövs.

Hur har du byggt upp Effectima Ekonomi AB?
– En stor del av de uppdrag som jag har fått, har kommit via rekommendationer och det är mycket roligt, tycker jag. Vi får även uppdrag via annonser i lokalpressen. Det gäller att ha en bra struktur och säkerställa kvaliteten på vårt arbete. Det är jätteviktigt att man är väl uppdaterad om alla nyheter och ständigt utbildar sig. Något jag tycker är betydelsefullt är att vara engagerad i våra kunders företag. Att vi ger uppskattning när det går bra för kunders verksamhet och att vi stöttar och ger råd i företag som det inte går så bra för.

Intressen?
Förutom bokföring, så gillar jag att läsa, resa i Sverige och utomlands, bilar och att plocka svamp.

 

Text & Foto: Anniqa Jardéus