Hur är Tyresö kommun som arbetsgivare?

Tyresö kan få priset som ­
landets bästa arbetsgivare
bland kommuner.

Det är företaget Universum som uppmärksammat att Tyresö ligger långt fram vad gäller engagemang, kompetensplanering, karriärmöjligheter och kommunikation. Universum undersöker hur attraktiva företag och organisationer är som arbetsgivare, och delar sedan ut utmärkelser till de mest framgångsrika.

Om Tyresö säger Universum bland annat, att kommunen har ”ett modernt och fräscht tilltal” som tillhör framtiden. Att det finns många möjligheter för unga människor i kommunen lyfts också fram.

Tyresös kommunikationschef Karin Hassler är glad över nomineringen, och konstaterar att kommunens långsiktiga arbete för att öka attraktionskraften som arbetsgivare har uppmärksammats.

– Det finns ett starkt engagemang i och för Tyresö, bland kommunanställda såväl som bland medborgarna, säger hon. Här sitter man nära chefen och allt är ganska prestigelöst.

I en platsannons i de stora tidningarna lyfte Tyresö kommun i somras fram egenskaper som man anser är speciella här. Ansökningstiden till de fyra tjänsterna har nu gått ut, men det är tydligt att många lockats av löftena om en arbetsplats som präglas av stort engagemang och samarbetsvilja.

Tillsammans med Tyresö är Helsingborg, Järfälla, Täby, Umeå och Uppsala nominerade till 2015 års Employer Branding kommun. Förra årets vinnare var Helsingborg, som alltså även nu finns med bland de nominerade. Vinnaren presenteras på Universum Awards den 11 mars.

På bilden samtalar kommunikationschef Karin Hassler med Ramiz Kosdumocic, som arbetar i receptionen i kommunhuset.